You are currently viewing Pázmándi Zsófi – Riport

Pázmándi Zsófi – Riport

✨???? Pázmándi Zsófi ????✨

Bemutatjuk nektek Pázmándi Zsófiát, aki az Amerikai Egyetemi Bajnokság Division I-ben játszik a Lindenwood Egyetem csapatában, és fontos szereplője a magyar válogatottnak is. ????

• Mi volt az a pillanat vagy élmény, ami inspirált téged arra, hogy a jégkorongot válaszd és komolyan kezeld a karrieredet?

“Az első jégkorong szezonomban nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy fejlődjek hiszen én 11 évesen kezdtem el tanulni korcsolyázni ez által nagyon le voltam maradva a többiekhez képest. A szezon után megkaptam az év sportolója díjat 2014-ben és nekem ez akkora löketet adott hogy akkor ott eldöntöttem hogy én válogatott szeretnék lenni.”

• Milyen kihívásokkal kellett szembenézned az Amerikai jégkorong-környezetbe való beilleszkedés során, és hogyan segített ez a fejlődésedben?

“Nekem ez volt az első évem Amerikában hiszem előtte 2 évet voltam Kanadában. Mindegyik évben különböző helyen voltam és más helyre kellett beilleszkednem de ez sosem hátráltatott mert mindig jó társaságban voltam. A fejlődésemben nagyon sokat segített mindegyik hely, főleg ez az egy év Amerikában mert magasabb szint volt mint a többi és úgy érzem hogy jobban is tudtam segíteni a válogatottat idén.”

• Mik azok a különbségek, amiket észrevettél az amerikai és a hazai jégkorong között, mind a játékstílus, mind a közönség vagy környezet szempontjából?

“Szinte teljesen más minden. Maga a mentalitás, a stílus, a közönség, tényleg minden annyival másabb de nem mondanám hogy jobb vagy rosszabb csak nem egyforma ami szerintem egy nagyon jó dolog. Én nagyon sok mindent tanulhattam az amerikaiaktól és ők is tőlem.”

• Milyen célokat tűztél ki magad elé a jövőre nézve, mind egyéni, mind csapatszinten, és hogyan készülsz ezek elérésére?

“Én szeretek nagyban gondolkodni és nem leragadni a jelenben. Most ez lehet túl nagy álom valakinek de ami nekem így egy jó pár évre rá ki van tűzve az a PWHL ami nekem nagyon nagy álom de ha közelebbiben gondolkodom csapatszinten az a 2026-os Olimpia amihez meg kell nyernünk a 2025 februári kvalifikációt és mi már mentálisan is és fizikálisan is készülünk rá.”

• A kicsik nem biztos, hogy tudják, de Te is Kaposváron kezdted el a jégkorongot. Mit üzensz azoknak a fiataloknak akik most kezdik el a jégkorongot Kaposváron?

“Az a tanácsom nekik hogy semmi se lehetetlen. Bennem nagyon sokan nem hittek és mindig elmondták hogy túl későn kezdtem ahhoz hogy én profi jégkorongozó legyek. Főleg úgy hogy én egy kis városból jöttem és nem pedig budapesti voltam. Nem szabad feladni akkor sem ha nehézre fordulnak a dolgok, nekünk se volt könnyű de ha hiszel magadban és imádod amit csinálsz akkor nem lesz baj.”

Zsófinak ezúton is sok sikert szeretnénk kívánni! ????

Hogyha megszeretnéd hallgatni: https://youtu.be/V3vWmoTHIS4?si=uGqk7yODPqELK4zU

Hajrá Kaposvár! Hajrá KASI!